Hoe het werkt

Hoe werkt roodlichttherapie?

Bepaalde golflengten van licht genezen en laden onze cellulaire batterijen op. Deze zijn verantwoordelijk voor gezondheid en energie. Laten we eens kijken hoe ze het doen.

Kort en duidelijk

De gemiddelde Europeaan brengt 90% van zijn tijd binnenshuis door . Historisch gezien hadden mensen verschillende niveaus van blootstelling aan de natuurlijke omgeving. We waren veel meer bezig met de zon, het water, de lucht en de aarde.

Cellulaire energie genaamd ATP drijft alle chemische processen in het lichaam aan. Als je weinig ATP hebt, voel je je uitgeput en neerslachtig. Hogere niveaus van ATP sturen het proces in een andere richting: gelukkig en gezond. Een begrijpelijke balans, maar hoe gaan we ermee om?

De mitochondriën zijn de biologische batterijen in de menselijke cellen.  Rood en nabij-infrarood licht laadt ze op , zoals van de zon of MITO LIGHT ® -apparaten. Onze panelen genereren het therapeutische effect van deze golflengten, zoals bevestigd door meer dan 5.000 wetenschappelijke studies. Enkele voorbeelden vindt u HIER .

Ontdekt door NASA

In 1993 ontwikkelde een bedrijf Quantum Devices een light-emitting diode (LED) voor NASA om te gebruiken in hun plantengroei-experimenten. NASA gebruikte rode golflengten van licht om de plantengroei te stimuleren en ontdekte dat rood licht inderdaad de plantengroei verhoogde .

Een interessant en onverwacht bijproduct van het experiment was de ontdekking dat wetenschappers die vaak werden blootgesteld aan intens rood licht, een snelle genezing van hun huidlaesies zagen . NASA begon toen het gebruik van LED’s te bestuderen om het metabolisme van menselijke cellen te verhogen en bot- en spierverlies bij astronauten te stoppen , en in de loop der jaren verspreidde de technologie zich naar de algemene bevolking.

Met MITO LIGHT ® roodlichtapparaat kunt u:

○ Sneller regenereren
○ Atletische prestaties verbeteren
○ Hormonen optimaliseren
○ Collageenproductie verhogen
○ Ontstekingen in het lichaam verminderen

Blootstelling aan rood licht heeft ook een positief effect op:

○ Slaap en circadiaans ritme
○ Het bewegingsapparaat
○ Mentale en cognitieve functie
○ Ooggezondheid
○ Levensduur

Ontdek hier onze uitleg over de individuele effecten van roodlichttherapie: Wetenschap en effecten van roodlichttherapie . Bekijk een korte video waarin de voordelen van fotobiomodulatie worden uitgelegd: