FAQ

Veel Gestelde Vragen

Hier vind je antwoorden op de meest gestelde vragen die we krijgen. Nadat u op een vraag hebt geklikt die u interesseert, ziet u het antwoord verschijnen. We zullen deze sectie verder bijwerken op basis van nieuwe vragen die zich kunnen voordoen. Als u het antwoord op uw vraag hier niet kunt vinden, kunt u direct contact met ons opnemen .
Generatie 2.0 – wij adviseren een afstand van ongeveer 10 – 30 cm op het verlichte gedeelte gedurende 10 – 20 minuten. Generatie 3.0 – wij adviseren een afstand van ca. 15 – 50 cm per verlicht gebied gedurende 10 – 20 minuten. Hoe groter de afstand tot het lichaam, hoe lager het bestralingsvermogen en hoe langer de benodigde tijd. Hoe langer de afstand, hoe groter het verlichte gebied.
Roodlichttherapie kan op elk moment van de dag worden toegepast. De meest gebruikelijke tijd is in de ochtend, maar je kunt hem ook voor of na je training gebruiken.

Roodlichttherapie kan meerdere keren per dag worden gebruikt. Als hetzelfde lichaamsdeel herhaaldelijk wordt verlicht, raden we maximaal 30 minuten per dag aan. Deze periode moet worden verdeeld in 2 of 3 therapiesessies.

Er zijn veel toepassingen en voordelen van roodlichttherapie, ook in de zomer.

Waarvoor kan ik roodlichttherapie gebruiken?

Roodlichttherapie staat bekend om het positieve effect op geslachtshormonen. Zowel mannen als vrouwen kunnen de beste resultaten behalen door het kruis te verlichten – daar worden de meeste geslachtshormonen aangemaakt. Tegelijkertijd is het echter niet wenselijk om je intieme delen bloot te stellen aan zonlicht vanwege de mogelijk negatieve werking van UV-straling en overmatige verhitting van deze delen.

Een van de minder bekende maar belangrijke voordelen van het gebruik van roodlichttherapie in de ochtend is dat rood en nabij-infrarood licht de huid in wezen voorbereidt op UV-straling die door de zon wordt uitgezonden en het mogelijk negatieve effect ervan compenseert. Zo wordt de huid beter bestand tegen zonnebrand.

Het gerichte gebruik voor sportherstel en het verbeteren van prestaties zijn meer manieren om te profiteren van roodlichttherapie. Denk hierbij aan spierherstel, herstel van gewrichten, banden, pezen en ander bindweefsel. Dit soort therapie kan niet alleen worden gebruikt om het herstel van de genoemde weefsels te versnellen, maar ook om de genezing van mogelijke verwondingen te versnellen.

Zelf gebruiken wij MITO LIGHT het hele jaar door voor deze geweldige effecten. 🙂

Hoe verhoudt roodlichttherapie zich tot tijd doorbrengen in de zon?

We hebben meestal niet de tijd of ruimte die we nodig hebben om genoeg tijd in de zon door te brengen zonder kleren aan – vooral op weekdagen. Roodlichttherapie is daarom een ​​snelle en handige methode voor thuisgebruik. Het werkt in feite als een geconcentreerde vorm van gunstige lichtgolflengten die in korte tijd door het lichaam worden opgenomen. Bovendien kunnen zelfs in de lente of de zomer veel dagen bewolkt of regenachtig zijn (zomerstormen zijn een typisch voorbeeld). Afgezien daarvan krijgen sommigen van ons niet eens alle vier de seizoenen mee.

Bij fotobiomodulatie is er iets dat “bifasische dosisrespons” wordt genoemd. Dit betekent dat een te lage dosis licht niet genoeg effect heeft, de ideale dosis het maximale effect heeft en een te hoge dosis het positieve effect weer verliest. We raden u daarom aan om onze aanbevelingen op te volgen:

Generatie 2.0 – wij adviseren een afstand van ca. 10 – 30 cm per verlicht gebied gedurende 10 – 20 minuten.
Generatie 3.0 – wij adviseren een afstand van ca. 15 – 50 cm per verlicht gebied gedurende 10 – 20 minuten.

Bovendien kan iedereen anders reageren, dus u moet uw individuele reacties volgen en de afstand of duur van de therapie aanpassen aan uw behoeften.

Houd tijdens gebruik altijd uw ogen gesloten. Voor een positief effect op de ogen en het gezichtsvermogen kunt u uw ogen gesloten houden omdat het licht door de oogleden heen dringt. Sommige mensen zijn echter gevoeliger voor licht met een sterke intensiteit en vinden het zelfs met gesloten ogen onaangenaam. Voor deze doeleinden hebben we een veiligheidsbril in de verpakking gestopt. Raadpleeg uw arts over de noodzaak van een veiligheidsbril.

Ja, maar zorg ervoor dat het rode licht ongeveer 2 tot 3 uur voor het slapengaan niet op uw ogen wordt gericht (zelfs als ze gesloten zijn), of zorg ervoor dat u alleen het onzichtbare NIR-spectrum gebruikt.

Om het maximale effect te bereiken, kun je het beste roodlichttherapie gebruiken in de uren direct na een sportprestatie. Het is ideaal om de spiergebieden te verlichten die het meest betrokken waren tijdens de uitvoering.

Het nabij-infrarood licht straalt milde, aangename warmte uit.

Een klassieke infraroodlamp bevat een ander spectrum aan golflengten, die voornamelijk veel warmte genereren, wat ook het belangrijkste effect is. De rode en nabij-infrarode golflengten (IR-A) vertegenwoordigen slechts een klein percentage van de uitgestraalde energie. De meest voorkomende golflengten variëren van het midden- en ver-infraroodspectrum (IR-B) tot het ver-infraroodspectrum (IR-C). Deze spectra gaan niet zo diep in het lichaam. IR-B dringt door de bovenste laag van de huid en IR-C verwarmt het huidoppervlak.

MITO LIGHT roodlichtapparaten daarentegen zenden rode en nabij-infrarode golflengten (IR-A) uit met een zeer geconcentreerde intensiteit. Het rode spectrum wordt voornamelijk door de huid opgenomen en is essentieel voor een gezonde en jeugdige huid. Het nabij-infraroodspectrum (IR-A) heeft het unieke vermogen om tot een diepte van enkele centimeters in het onderhuidse weefsel door te dringen. Beide golflengten worden geabsorbeerd in mitochondriën. Als gevolg hiervan zijn mitochondriën efficiënter in het produceren van energie in de vorm van ATP, die het lichaam vervolgens gebruikt voor al zijn vitale functies.

 

Een infraroodsauna bevat een ander spectrum aan golflengten, die voornamelijk veel warmte genereren, wat ook het belangrijkste effect is. Infraroodsauna’s gebruiken meestal golflengten variërend van het midden- en ver-infraroodspectrum (IR-B) tot het ver-infraroodspectrum (IR-C). Deze spectra gaan niet zo diep in het lichaam. IR-B dringt door de bovenste laag van de huid en IR-C verwarmt het huidoppervlak.

MITO LIGHT roodlichtapparaten daarentegen zenden rode en nabij-infrarode golflengten (IR-A) uit met een zeer geconcentreerde intensiteit. Het rode spectrum wordt voornamelijk door de huid opgenomen en is essentieel voor een gezonde en jeugdige huid. Het nabij-infraroodspectrum (IR-A) heeft het unieke vermogen om tot een diepte van enkele centimeters in het onderhuidse weefsel door te dringen. Beide golflengten worden geabsorbeerd in de mitochondriën. Als gevolg hiervan zijn mitochondriën efficiënter in het produceren van energie in de vorm van ATP, die het lichaam vervolgens gebruikt voor al zijn vitale functies.

Rood en nabij-infrarood licht verhoogt het aantal mitochondriën in het lichaam en maakt hun werk ook efficiënter. Mitochondriën zijn, simpel gezegd, krachtpatsers van de cellen die energie produceren in de vorm van ATP. Als we meer ATP hebben, hebben we meer energie.

Vitamine D wordt in het lichaam gesynthetiseerd door het gebruik van UV-straling, die onze apparaten niet uitzenden. Er is dus geen toename van vitamine D.

Deze stralen namelijk het onzichtbare nabij-infrarood licht uit. Onze ogen kunnen het niet zien – vergelijkbaar met UV-licht, dat zich aan de andere kant van het zichtbare spectrum bevindt.
 

Kinderen hebben dezelfde mitochondriën als volwassenen. Het gebruik is dus zeer vergelijkbaar. We raden alleen kortere therapiesessies en grotere afstanden van het panel aan. Over het algemeen raden we voor kinderen 5 tot 15 minuten aan vanaf een afstand van 25 tot 50 centimeter. Hoe groter de afstand tot het lichaam, hoe langer het nodig is om de lamp te gebruiken. Hoe groter de afstand, hoe groter het verlichte gebied.

Roodlichttherapie kan ook tijdens de zwangerschap worden gebruikt (na overleg met uw arts). Bij het belichten van de buik raden we een grotere afstand van het paneel aan bij gebruik van het NIR-spectrum (minimaal 30 tot 50 centimeter) vanwege de geproduceerde warmte.

Dr. Michael Hamblin, een professor aan de Harvard Medical School en een van ‘s werelds toonaangevende wetenschappers op het gebied van lichttherapie, is van mening dat RED/NIR-therapie tijdens de zwangerschap zeer heilzaam kan zijn voor zowel de moeder als de baby vanwege de prevalentie van stamcellen.

Hun veiligheid wordt gegarandeerd door de CE- en RoHS-certificeringen die onze producten hebben. We bieden ook twee jaar garantie op al onze toestellen, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. Bovendien bieden we een geld-terug-garantie van 30 dagen. De LED-technologie met rood en nabij-infrarood licht is veilig, zoals blijkt uit duizenden wetenschappelijke studies. Onze apparaten stoten geen potentieel schadelijke UV-straling of overmatige hitte uit.

Dankzij het feit dat onze panelen prat gaan op een hoogwaardige LED-technologie, is hun levensduur uitstekend: tot wel 50.000 uur. De aanbevolen 30 minuten per dag brengt de levensduur op 274 jaar. Dus geen zorgen!